LATEST NEWS

Sex med eldre når kan man ha samleie etter fødsel

sex med eldre når kan man ha samleie etter fødsel

Oppmerksomheten flyttes fra parforholdet til barnet og barnets behov, og fødselen bearbeides i gjentatte samtaler. Mange vil i en periode glemme at man fremdeles er kjærester, og gå aktivt inn i foreldrerollen. Plutselig skal det brukes mye tid på å passe barnet.

Et lite barn krever pass og stell hele døgnet. Mange barn vil ammes både én og to ganger om natten i flere måneder. Større søsken kan også gi liten mulighet for å hvile i løpet av dagen.

Det kan da bli lite overskudd igjen til sex. Begge foreldrene vil ofte påvirkes av dette. For å kunne skape og opprettholde en god stemning i hjemmet må forholdet deres bygge på tillit og gjensidig respekt. Det er viktig for et parforhold at dere har tid for dere selv. Tid til å gjøre noe sammen. For eksempel kan det være en god idé å gå regelmessig ut på byen sammen, uten barn. Slik får dere muligheten til å snakke uforstyrret sammen, som voksne mennesker.

Åpen og ærlig kommunikasjon gjør det lettere for dere å klare de oppgavene som følger med foreldrerollen. Hvordan kan man ta vare på parforholdet? Noen kvinner føler seg dårlige etter fødselen. De kan være trøtte og uopplagte. De kan svette mye, og noen opplever utrensningen som ubehagelig. Brystene kan være store, ømme og hovne og overfylt med melk. En del kvinner har vanskelig for å ta av seg de ekstra kiloene fra graviditeten.

Andre kvinner har det praktfullt. De synes de har store og faste bryster, og nyter å amme. De merker at kroppen begynner å ligne seg selv igjen, og de opplever seg selv som attraktive og har lyst på sex. Et godt seksualliv er avhengig av at parforholdet også fungerer på andre områder.

Det er viktig med en god arbeidsfordeling i hjemmet, slik at begge tar del i praktiske oppgaver og barnestell. Respekt for hverandre og en smule tålmodighet gir også godt grunnlag for samhørighet ogønske om nærhet. Kvinnen har et særlig ansvar for å dra mannen inn i fellesskapet med seg og barnet. En del kvinner skyver mannen bort og retter oppmerksomheten mot barnet alene.

Mannen kan da lett oppleve frustrasjon og sjalusi. Så du kan bli gravid 1,2 til og med 5 dager etter samleie. Det hele kommer ned til når du har eggløsning, og hvis det er sædceller tilstede eller ikke! Egget lever bare i ca en dag så det er viktig å treffe riktig tidspunkt å bli gravid. Den enkleste måten å beregne når du har eggløsning er å telle tilbake.

Først finne ut hvilken dag din neste menstrasjon trolig vil starte. Hvis mensen er veldig uregelmessig, vil denne metoden ikke fungerer for deg. Fra den dagen, tell tilbake 12 dager, pluss ytterligere 4 dager. Du er mest sannsynlig å ha eggløsning i løpet av denne fem dagers perioden. Hvis du er en av de mange kvinner som har en dagers syklus, er det en god sjanse for at du har eggløsning på dag Dag 1 er den første dagen i menstruasjonen, dag 28 er den siste dagen før neste periode starter.

Med eldste ventet vi 7 uker, men det gjorde vondt, tøffere fødsel og flere sting da. Sex er vel ikke akkurat 1.

Vi spøker litt m d, at vi er som et gammelt ektepar, som faller i dyp, snorkende søvn m en gang hodet er plassert på puta, og nattakysset avlevert; Men d hender seg jo at vi skeier ut iblant, og første gang var vel en uker etter fødselen, da renselsen endelig..

Synes d var litt spesielt første gang, men d var mest psykisk og ikke fysisk sydde bare 2 pyntesting. Merket ikke no forskjell rent fysisk, alt var ved sitt gode gamle der nede; Eneste var vel mine melkedryppende pupper, d føltes litt sært, men nå som flaskemamma har jeg ikke d problemet lenger, hehe Selvfølgelig var det renselse på gang og man blødde bittelitt, men pyttsann. Det var helt greit, kanskje litt bedre?

Jeg ble sydd tre overflatesting, men de forsvant ganske fort så vidt jeg husker Syns ikke det var så ille egentlig, bare bruke litt mer tid enn vanlig.. Litt spesielt med en gang, litt ubehag, men det gitt fort over. Hadde 5 sting, 1 utvendig og 4 inni, kun "skrubbsår" som jordmoren kalte det, så det kan jo ha noe å si at ikke det var så mange sting og evt. Hadde dødelig svangerskapsforgiftning, og akutt ks.. I tillegg kom fødselsdepresjon pga alt vi var igjennom. Nå er ungen min 1 år og vi har ikke hatt sex mange ganger.

Hodet mitt er et annet sted, er skrudd i mammamodus. Jeg kjente ingenting før det hadde gått ca to mnd etter.

Men vi hadde sex for det og det er jeg glad for. Var bare godt og nødvendig med nærheten. Nå er det helt normalt igjen og vel så det, 6 mnd etter. Nå er det jammen gått elleve uker på dagen etter fødsel, og vi har ikke hoppet til køys enda! Hadde en plan om å få det til i julen, etter å ha vært på date sammen, og småen ble passet av mammaen min på natten Så da gjorde vi det. Siden småen her ligger på samme rom som oss, er det lite aktuelt å gjøre det etter leggetid, og her i stua ligger en stor vovse som skal være med på moroa om mamma og pappa begynner å leke; Hverken badet eller barnerommet eeeh Og på dagtid sover luringen veldig lett og sjeldent mer enn tretti minutter om gangen.

Og ærlig talt, så har jeg ikke kjent på den store kåthetsfølelsen Kan sikkert ha noe med å gjøre at det stadig henger noen i puppene mine, eller at jeg går å bærer på noe grinete som i seg selv er resulatet av sex!!! Nå skal det sies at pga bekkenløsningen min hadde vi ikke sex de tre siste månedene av svangerskapet heller. Han har sagt at han er klar når jeg er det, og at han gleder seg til det blir noe av.

Tror egentlig han også har nok med jobb og familie akkurat nå Første gang etter 3. Det var litt rart… Mannen min merket også forskjell. Vi har regelmessig sex selv om mini er 6. Jeg hadde sex ca 7 uker etter fødselen født i oktober , var litt spent på hvordan det kom til å være, men det gikk over all forventing.

Jeg syns ikke det var vondt.

Sign in to follow this    Followers 0. AnonymBruker   Report post  ·  1. Posted September 3, Etter man har født Hei Når kan man ha sex igjen? Vil orgasme komme like lett som før? Vil man ha et stort hulrom der nede? Vil mannen kjenne noe? Vil jeg kjenne noe? Hva kan jeg forvente av sexen egentlig?

Tar det lang tid før sexen blir som før? Og det der med knipeøvelser Har ikke akkurat kommet igang med det. Hvor mange, hvor ofte over hvor lang tid??? Share this post Link to post Share on other sites. Report post  ·  2. Både han og jeg kjente det på samme måte som før For noen kan det være vondt å ha sex den første tiden, spesielt hvis man har revnet en del.

DDuck   Report post  ·  3. Heisann Jeg kan bare svare for meg selv og om mine opplevelser, for jeg regner med dette kan være litt individuelt Man kan ha sex igjen når man føler seg klar, men man må bruke kondom de første 6 ukene pga infeksjonsfare. Mine orgasmer kommer like lett som før Jeg har ikke noe stort hulrom der nede nei.. Mannen sier at det kjennes ut akkurat som før fødselen nå I begynnelsen sa han det var littegrann videre, men etter ca uker var det som før Jeg kjenner akkurat like mye som før Hva man forventer er jo opp til hver enkelt, men du kan forvente at det er litt tørrere der nede i starten og at man kan måtte ty til litt glidemiddel for at det skal være behagelig.

Som sagt litt lengre opp her tok det ca uker før det ble normalt hos oss igjen.. Report post  ·  4. Guest imli   0 0. Report post  ·  5.

Guest lykkelitn   0 0. Report post  ·  6. Posted September 3, edited. Anal er jo også et alternativ; Edited September 3, by lykkelitn.

Guest Emo Fisk   0 0. Report post  ·  7. SummerJoy   Report post  ·  8. Report post  ·  9. Jeg revnet ikke, er jeg da større siden jeg ikke er sydd? Jeg fikk ikke så stor baby da, hvis det kan telle til min fordel: Report post  ·  Posted September 4, Ja da får jeg sette i vei med å knipe jeg da: Ciara   Hun anbefaler også at man bruker kondom de første 20 dagene, til stingene er grodd.

Slik hindrer man eventuell smitte. Hvorvidt gjelder at det kan sprute melk under orgasme, forklarer jordmoren at dette kan oppleves som overraskende og plagsomt. Man kan få kosmetisk operasjon for å både stramme og gjøre skjedeinngangen videre, men mye kan gjøres uten å legge seg under kniven. Man kan få hjelp til dette både hos fysioterapeut med spesialutdannelse og hos gynekolog.

Hvorvidt gjelder knipeøvelser vil dette også kunne hjelpe en god del på en litt romslig skjede, sier hun. Skjeden skal tilbakedannes naturlig i løpet av de første 6 månedene. Skjer ikke det, kan man søke hjelp. Ved en fødsel gjennomgår vi også psykiske endringer og enkelte kvinner synes det er vanskelig å ha samleie i tiden etter fødselen både fordi kroppen deres er "overtatt" av babyen; den er matfat, trygghet, nærhet og varme - men også fordi noen kan ha problemer med selvbildet.

De føler seg mer kvinnelige og har ingen problemer med endringene som oppstår. Andre kan ha problemer med hvordan de ser ut rent kroppslig, at de er annerledes nedentil og at vaginaen nå er en fødselskanal, sier psykologspesialist Gro Vatne Brean. Psykologen forklarer at kvinnen også kan oppleve at behovet for nærhet blir mettet av babyen.

Kroppen tilhører barnet - barnet skal ha brystet og har vært i magen. Derfor kan det ta tid å åpne seg for partner. De har ingen fysisk mulighet til å forstå, fordi de aldri vil oppleve det kvinnen gjør; at kroppen hele tiden svarer fysisk til barnets behov. Da kan det være vanskelig å dele kroppen med en tredje person, sier Brean. Hun legger til at dersom kvinnen i tillegg har vært utsatt for voldtekt eller incest, kan en fødsel retraumatisere henne.

Dette er fødselsdepresjon hos far. Menn kan også ha lystproblemer etter fødselen og eksempelvis se på kvinnens bryster som et matfat i stedet for seksuelle objekt, samt at vaginaen får en annen funksjon heller enn å være en kanal for seksuell nytelse. Stressinkontines rammer halvparten av de som sliter med inkontinens. Mange av de som sliter med stressinkontines har svak bekkenbunnsmuskulatur.

Urgeinkontinens Urgeinkontinens, eller overaktiv blære, har de som plutselig har behov for å tømme blæra. Ofte er toalettet for langt unna, og det går galt. Må du ofte på toalettet om natten og flere enn åtte ganger daglig, kan det være tegn på urgeinkontinens. Plagen behandles best med blæretrening kombinert med opptrening av bekkenbunnsmuskulatur.

Blæretrening er et strukturert treningsprogram med gradvis økende tidsrom mellom vannlatingene. Blandingsinkontinens Mange kvinner har både urge og stressinkontinens. Ofte er sympotomene på en type mest fremtredende. Det er vanlig å starte behandlig av den formen for lekkasje som er mest plagsom.

Blandingsinkontinens utgjør 35 til 50 prosent av alle inkontinenstilfellene. Opptrening av bekkenbunnsmuskulatur gir de fleste kontrollen over urin tilbake. Mange får samtidig mer følsomhet i kjønnet tilbake og mer lyst på sex. De får også tilbake lyst og glede ved samleier, samtidig som mange får orgasmene tilbake eller de blir så sterke at de gir en helt annen opplevelse enn tidligere.

Økonomisk koster inkontinensplager det norske samfunnet hvert år mer enn millioner kroner over trygdebudsjettet til bleier, bind og medikamenter.

Da er ikke utgifter i forbindelse med kirurgiske inngrep, fysikalsk behandling, sykefravær og arbeidsuførhet tatt med. Den reelle kostnaden ligger nok nærmere en milliard kroner i året. En av fire kvinner vil i løpet av livet få inkontinens som trenger behandling, enten som stress- eller blandingsinkontinens.

Alternativet til å trene opp styrken i bekkenbunnen vil for veldig mange være flere bleieskift daglig, med de store begrensninger det medfører, også i form av ubehag og utrygghet under sex. Cirka norske kvinner opereres for stressinkontinens hvert år.

Bekkenbunnstrening gir bedre resultat mot inkontinens enn kirurgi, særlig for å forbedre seksuell respons og gleden ved sex og er dessuten uten bivirkninger.

Når bekkebunnsmusklene er lite trente vil det resultere i slapp skjede. Skjedeveggene vil bli mindre blodfylte, til tross for mental tenning. Den fysiske tenningen, der bekkenbunnsmusklene kanaliserer blod til skjedeveggene, vil ofte ikke gi tilstrekkelig blodfylling til at skjeden kjennes trang. Flere kvinner forteller at de er og føler ubehag fordi de føler seg oppblåst fordi bekkenet blir fylt av luft under samleie.

Opptrening vil gjøre skjeden stram, slik at det ikke blir mulig å pumpe luft inn i skjeden. Det vil løse problemet for de som tar treningen på alvor. I tillegg vil trening av bekkenbunnen gi bedre sex for både kvinnen og hennes elskere, siden friksjonen blir mer følbar i tillegg til at hennes orgasmer blir kraftigere. Sex skal gi gleder, nytelse og positive forventninger. Dessverre forbinder mange kvinner sex med smerter. Det fører til negative assosiasjoner til sex, og lite lyst på det som fremkaller smerten — samleiet.

I en sexologisk behandling inngår avdekking av årsaker og hvilke typer smerter det er snakk om. I en avdekkingsperiode og oppstart av nye rutiner som ikke gir smerter, er det vanlig med samleieforbud og parallell avdekking av begges tenningsmønster. Smertene kan være spesielt merkbare i begynnelsen av samleiet, de kan være der hele tiden, eller etter sex.

Smertene kan lokaliseres til ulike steder i skjeden, som helt ytterst ved åpningen, lenger inn der bekkenbunnsmusklene ligger eller innerst i skjeden ved støtsmerter.

En vanlig årsak til smerter under samleiet er at kvinnen har sex uten tenning. Dette gir lett en negativ spiral, Forbinder hun samleier med smerter blir hun heller ikke tent, og dermed ikke våt. Mange får da mer gnagsår enn gleder. Manglende tenning gjør også at skjeden ikke følger vanlig responssyklus ved at den blir blodfylt, livmorhalsen heller ikke opp og skjedeveggen retter seg ikke ut.

Dermed blir skjeden svært ofte for kort for samleie og hun opplever støtsmerter ofte som et tillegg til friksjonssmertene.

Mange blir mer bevisst sin egen tenning og tenner lettere ved at de bruker bekkenbunnsmusklene til å pumpe blod til kjønnet.

Da blir kvinnekjønnet erigert. Skjeden retter seg ut, blir lengre og mer følsom, og den blir våtere på grunn av økt blodgjennomstrømming. Trening av bekkenbunnsmusklene gjør også at hun bevisst lærer seg å slappe av i musklene, slik at hun unngår smerter når penis føres inn i skjeden.

Enkelte par passer dårlig sammen seksuelt fordi han har ekstra stor penis, samtidig som hun har svært kort og trang skjede. For de fleste hjelper det å bruke mye glidemiddel og at hun er svært opphisset før samleie starter. Dessverre hjelper det ikke å bli mer opphisset for alle. For cirka 6 prosent av alle par blir samleiet smertefullt for henne fordi han kjennes for stor. For disse kan konkrete tips gjøre at smertene forsvinner. Mange kvinner trenger også å bygge opp igjen tillit til at han tar hensyn og følger hennes instruksjoner for å komme over assosiasjonsrekken om at sex gjør vondt.

Ved klinikken gir vi veiledning og råd om hjelpemidler. Mange vegrer seg for å ha samleie under mens. Av de som har det hender det sex gjør vondt. Menstruasjonssmerter kan utløses av at det produseres prostaglandin, som fører til sammentrekninger, nærmest kramper i livmora. Arrvev og godartede svulster kan også gi menssmerter. Mange får tilleggsplager som blekhet, diare og kvalme. Cirka 20 prosent av alle kvinner har endometirose. Endometriose kan forårsake smerter under samleie og oppstår fordi deler av livmorslimhinna og vev herfra vokser utenfor livmora, vanligvis på egglederne eller andre steder i bukhulen.

Endometriose kan også føre til sammenvoksninger. Det hender endometriose kan behandles med hormoner. Noen ganger kan noe så enkelt som p-piller gjøre susen.

Operasjon med fjerning av vev er også aktuell behandling. Trening av bekkenbunnsmuskulaturen kan også hjelpe for å gjøre muskulaturen smidigere. Endometriose kan gi store smerter også ved samleie. Smertene kjennes da i bunnen av skjeden. Smertene kan være ekstra intense under menstruasjon, og kan gi atskillig større blødninger enn normalt.

Smerter kan også oppstå ved avføring og ved eggløsning. Risikoen for barnløshet er betydelig siden egglederne kan blokkeres av arrvev. For noen er smertene kroniske. For andre merkes ikke sykdommen.

Smerter på grunn av endometriose kan avhjelpes med bekkenbunnstrening. Det gir mer smidig muskulatur. Bekkenløsning er en svært vanlig plage for gravide. For noen sitter plagene i også etter fødsel og kan gi store, og for noen nesten invalidiserende smerter, noe som svært ofte umuliggjør et sexliv. For noen varer bekkenløsningen flere år, mens det for andre kan være over etter uker. Bekkenløsning er hormonelt betinget og skjer fordi leddbånd utvider seg for å forberede fødselen. Hva slags trening som kan hjelpe avhenger av hvor smertene sitter, og må spesialtilpasses hver enkelt kvinne.

Ta kontakt med fysioterapeut med spesialkompetanse på bekkenløsning. For noen kan det hjelpe å trene kjernemusklene, som også innbefatter bekkenbunnsmusklene.

sex med eldre når kan man ha samleie etter fødsel Men kanskje greit å ta en tur gynekolog hvis du er usikker. At hun opplever tørrhet er helt normalt og henger sammen med ammingen. Anal er jo også et alternativ; Edited September 3, by lykkelitn. Av Gro Isachsen Cappelen nakne bloggere smil bdsm. Fra den dagen, tell tilbake 12 dager, pluss ytterligere 4 dager.

0 thoughts on “Sex med eldre når kan man ha samleie etter fødsel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *